perjantai 1. elokuuta 2014

Seksikalenteri ja eturauhanen

Luin lehdestä miehestä, joka teki excelin vaimon tekosyistä seksistä kieltäytymiseen.
Minun mieheni ei ole tehnyt exceliä, hän piti kalenteria, johon merkkasi kerrat, kun meillä oli seksiä. En tiedä, kauanko piti sitä, enkä tiedä, milloin aloitti, enkä tiedä, pitääkö edelleen, mutta yhden riidan päätteeksi kertoi kalenteristaan. "Mä osaan kertoa sulle täsmälleen, milloin ollaan viimeksi oltu, ei siinä kalenterissa montaa merkintää ole." Saipa mut hiljenemään.

Sai myös mut miettimään. Miksi laittaa rastia (tai mitä nyt lienee laittanutkaan) kalenteriin, kun on harrastettu seksiä? Mikä siinä oli motiivina?

Epäileekö pettämistä? Yhdessä vaiheessa hän kysyi multa suoraan sitä. Siihen kysymykseen  on helppo vastata, mutta onko se helppo uskoa? Jos epäilee, on varmaan aika sama, mitä vastaa. Epäilys varmaan pysyy, ainakin jonkin aikaa.

Onko hän siis ruvennut laittamaan kalenteriin merkintöjä jo vuosia sitten, kun odotimme nuorintamme? Tai toisiksi nuorintamme? Rupesin sitä miettimään, sillä kun aloimme odottamaan toisiksi nuorimmaista ja kerroin olevani raskaana, oli hänen kysymyksensä "miten se on tapahtunut? Miten se on mahdollista?" Silloin en osannut edes ajatella, että hän voisi olla epäileväinen uskollisuudestani, vaan nauroin ja höpisin jotain ihmisen biologiasta.

Vai oliko kalenterin perustamiseen syynä vain se, että pääsee kertomaan mulle ja näyttämään faktana kalenterista, että "olemme harrastaneet seksiä vain 27 kertaa tänä vuonna". Toi numero on nyt vain heitto, mutta siis esimerkkinä vain. Että lisää pimpsaa vain.

Uutisissa oli jokin aika sitten maininta, että seksuaalisesti aktiivisilla miehillä on vähemmän eturauhasongelmia kuin verrokkimiehillä, joilla oli vähemmän seksiä. Siitäpä napattiin taas se lause ja todettiin mulle, että "niin, kyllä nyt pitää meidänkin harrastaa enemmän, että ennaltaehkäistään mun eturauhasongelmia, mitä niitä kaikkia nyt on."

Oli miten oli, jos kalenteria vielä ylläpidetään, en halua tietää. Saa pitää sitä, jos kokee sen tarpeellisena, jos saa siitä itselleen paremman mielen. Mä vaan epäilen, että siitä ei parempaa mieltä saa. Paitsi tietysti, jos vertaa pari vuotta taaksepäin. Onhan se jo kivampaa katsottavaa tältä vuodelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti